• امروز : سه شنبه - ۲۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
10

سیارات فراخورشیدی اصلی‌ترین سوژه رقابتی بین سازمان‌های فضایی

  • کد خبر : 14508
  • ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۳
سیارات فراخورشیدی اصلی‌ترین سوژه رقابتی بین سازمان‌های فضایی

ویژگی‌های شگفت‌انگیز در سیارات فراخورشیدی سبب شده است تا سازمان‌های فضایی مشهور پروژه‌های خود را صرف شناسایی این سیاره‌ها کنند. کارشناسان اعلام کرده‌اند ماهواره مخصوص شناسایی سیارات فراخورشیدی به نام کوپس (CHEOPS) متعلق به آژانس فضایی اتحادیه اروپا (ESA) در آستانه پرتاب به فضا قرار دارد. در ساخت این ماهواره شکارچی سیارات فراخورشیدی از فناوری‌های […]

ویژگی‌های شگفت‌انگیز در سیارات فراخورشیدی سبب شده است تا سازمان‌های فضایی مشهور پروژه‌های خود را صرف شناسایی این سیاره‌ها کنند.

سیارات فراخورشیدی اصلی‌ترین سوژه رقابتی بین سازمان‌های فضایی

کارشناسان اعلام کرده‌اند ماهواره مخصوص شناسایی سیارات فراخورشیدی به نام کوپس (CHEOPS) متعلق به آژانس فضایی اتحادیه اروپا (ESA) در آستانه پرتاب به فضا قرار دارد.

در ساخت این ماهواره شکارچی سیارات فراخورشیدی از فناوری‌های پیشرفته استفاده‌شده است؛ پرتاب این ماهواره در پاییز امسال از گویان کشور فرانسه با استفاده از نوعی موشک سایوز که به‌وسیله شرکتی با ماهیت فرانسوی (Arianespace) ساخته‌شده؛ انجام خواهد شد.

ماهواره جست‌وجوگر کوپس به مطالعه بر روی سیاره‌های میزبان به‌ویژه سیاره‌هایی که ابعادی مشابه زمین تا سیاره نپتون دارند می‌پردازد و این ماهواره افزون بر سیاره‌های فراخورشیدی به مطالعه خورشید آن سیاره‌ها نیز می‌پردازد و میزان درخشندگی ستاره‌ها را بررسی خواهد کرد.

به گفته کارشناسان طول بازه مفید مأموریت این ماهواره حداقل سه سال و نیم خواهد بود؛ هزینه ساخت این ماهواره و مأموریت آن حدود ۵۰ میلیون یورو شده است.

سیارات فراخورشیدی اصلی‌ترین سوژه رقابتی بین سازمان‌های فضایی

افزون بر کاوشگر سیارات فراخورشیدی کوپس آژانس فضایی اتحادیه اروپا طرح‌های فضایی دیگری نیز در دست اجرا دارد ازجمله پلاتو (PLATO) که راه‌اندازی آن در سال ۲۰۲۶ انجام خواهد شد؛ این ماهواره برای شناسایی و کشف سیاره‌های فراخورشیدی با پوشش سنگی ساخته‌شده است و یکی از اهداف پرتابی آن، شناسایی حیات فرازمینی است.

طرح پژوهشی فضایی دیگر آریل (ARIEL) نام دارد که در سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد؛ این ماهواره فضایی برای شناسایی ستاره‌های سیاره‌های فراخورشیدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

یکی از پروژه‌های فضایی دیگر آژانس فضایی اتحادیه اروپا، سفینه فضایی گایا (Gaia) است که در سال ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شد تا به تهیه نقشه سه‌بعدی از کهکشان راه شیری بپردازد. این ماهواره فضایی همچنین تاکنون به شناسایی و رصد سیارات فراخورشیدی نیز پرداخته است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=14508

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.