آژانس فضایی اروپا اخیرا اعلام کرده است در سال ۲۰۲۵ اولین کاوشگر خود برای حذف زبالههای فضایی را پرتاب خواهد کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اواخر ماه نوامبر “کنسرسیوم شورای وزیران آژانس فضایی” (Ministerial Council consortium) یک قرارداد با یک استارت آپ سوئیسی به نام” ClearSpace “بستند و طی آن قرار شد کاوشگری توسعه دهند که توسط آن بتوانند یکی از مهمترین زبالههای فضایی را به دام اندازند. مأموریت آنها ” ClearSpace-۱ ” نام دارد و قرار است در سال ۲۰۲۵ پرتاب شود و هدف آن حذف زبالههای فضایی است.
زبالههای فضایی اجرام گوناگونی هستند که توسط انسانها به وجود آورده شده و در مدار زمین در حال گردش هستند اما در حال حاضر فاقد هرگونه بهرهمندی هستند. زباله فضایی در واقع بقایای فعالیت بشر در فضا است، از قطعات سفینهها گرفته تا قسمتهایی از سفینه که در مراحل مختلف مامورت فضایی از آن جدا میشوند یا هر چیز دیگری که به عمد یا سهو در مدار زمین رها شده و دیگر هیچ کاربردی ندارد. ناسا هم در سال ۲۰۱۱، گزارش کرد که میزان این زبالههای فضایی به نحو تصاعدی افزایش یافته و به مرز بحران رسیده است.
ماموریتی که آژانس فضایی اروپا قصد انجام دارد” ClearSpace-۱” نام دارد و آژانس فضایی اروپا قرار است این کاوشگر دارای چهار بازوی رباتیک را به مدار زمین بفرستد تا زبالهها را از مدار زمین پاکسازی کند.
پس از آزمایش و پرتاب این کاوشگر با “وسپا” که یکی از مهمترین زباله های فضایی است روبه رو خواهد شد و از چهار بازوی روباتیک برای گرفتن استفاده میکند. اگر این مأموریت موفقیت آمیز باشد ، راه را برای آزمایش های بلندپروازانه تر از جمله حذف چندین قطعه زباله هموار می کند. زباله فضایی وسپا حدود ۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد. به دلیل شکل ساده و ساختار محکم وسپا، این کاوشگر به راحتی میتواند این زباله را بگیرد.
منبع: ایسنا