کاوشگر پارکر که سریعترین سفینه فضایی نام گرفته است با هدف بررسی درخشانترین ستاره منظومه شمسی، اولین گردش موفقیتآمیز به دور مدار ستاره خورشید را پشت سرگذاشت.
کارشناسان اعلام کرده اند کاوشگر خورشیدی پارکر اولین مدار خود به دور خورشید را تکمیل کرده است، حال پس از تکمیل اولین مدار، پاکر وارد دور دوم طی کردن مدار به دور ستاره خورشید (از ۲۴ دور) شده است.
فضاپیمای پارکر در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شده و نزدیکترین جسم ساخته شده به وسیله انسان به ستاره خورشید است، مدار پارکر به دور ستاره خورشید حالت بیضی دارد و در برخی مناطق به خورشید نزدیک و در برخی مناطق دیگر از آن دور میشود.
تاکنون فضاپیمای پارکر بیش از ۱۷ گیگابایت اطلاعات درباره فضا و ستاره خورشید به زمین ارسال کرده است. مقامات ناسا اعلام کردهاند این فضاپیما تا ماه آوریل اطلاعات جامعی درباره خورشید به زمین ارسال خواهد کرد.
دادههای استخراج شده از این فضاپیما به وسیله محققان دانشگاه جان هاپکیز استخراج میشود.
یکی از ویژگیهای منحصربه فرد کاوشگر پارکر سرعت حرکت فوق العاده بالای آن است که با سرعت ۳۴۳۱۱۲ کیلومتر در ساعت به خورشید نزدیک شد.
اواخر سال ۲۰۲۵ کاوشگر پارکر به فاصله حدود ۶٫۱۶ میلیون کیلومتری از خورشید میرسد و بر اثر گرانش ستاره شتابی برابر با ۶۹۰ هزار کیلومتر درساعت به دست میآورد.
در این کاوشگر ابزارهای مختلفی برای جمع آوری اطلاعات از ستاره خورشید، عنصرهای تشکیل دهنده و نیز علت بروز توفانهای خورشیدی وجود دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان