• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
12

همکاری شرکت فضایی “بلو اوریجین” با ساخت ماه نشین ناسا در برنامه “آرتمیس”

  • کد خبر : 16224
  • ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸
همکاری شرکت فضایی “بلو اوریجین” با ساخت ماه نشین ناسا در برنامه “آرتمیس”

شرکت فضایی “بلو اوریجین” (Blue Origin) برای طراحی یک “ماه‌نشین” (lunar lander) برای برنامه “آرتمیس” ناسا با شرکت‌هایی به نام “لاکهید مارتین” (Lockheed Martin)، “نورثروپ گرومن”(Northrop Grumman) و “دارپر”(Draper) همکاری کرده است. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، “جف بزوس”(Jeff Bezos) بنیانگذار شرکت “بلواوریجین” روز سه‌شنبه در “کنگره بین‌المللی فضانوردی ۲۰۱۹” در واشنگتن […]

همکاری شرکت فضایی "بلو اوریجین" با ساخت ماه نشین ناسا در برنامه "آرتمیس"

شرکت فضایی “بلو اوریجین” (Blue Origin) برای طراحی یک “ماه‌نشین” (lunar lander) برای برنامه “آرتمیس” ناسا با شرکت‌هایی به نام “لاکهید مارتین” (Lockheed Martin)، “نورثروپ گرومن”(Northrop Grumman) و “دارپر”(Draper) همکاری کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، “جف بزوس”(Jeff Bezos) بنیانگذار شرکت “بلواوریجین” روز سه‌شنبه در “کنگره بین‌المللی فضانوردی ۲۰۱۹” در واشنگتن دی سی از امضای این توافقنامه خبر داد و اظهار کرد هدف این توافق توسعه یک “سیستم سطح نشین انسانی”(Human Landing System) است تا فضانوردان آمریکایی بتوانند تا سال ۲۰۲۲ بار دیگر به ماه گام نهند.

اگر ناسا به هدفش که بازگشت به ماه طی پنج سال آینده است، برسد نه تنها به یک سطح نشین سرنشین‌دار جدید نیاز دارد بلکه به یک نسل جدیدتر از ماژول کوچک ماه که در خدمت برنامه آپولو است نیز نیاز دارد. این بدان معناست که یک سطح نشین بسیار بزرگ‌تر و پیچیده‌تر که توانایی حمل بارهای بیشتر را دارد و می‌تواند برای مدت زمان طولانی‌تر روی ماه بماند و تا حدی قابل استفاده مجدد باشد، نیاز دارد.

برای دستیابی به این هدف، چهار شرکت فضایی تصمیم گرفته‌اند تیمی تشکیل دهند که هر کدام مسئولیت یک قسمت از ساخت فضاپیما را بر عهده بگیرند.

بنابر گزارش‌ها، بلو اوریجین به عنوان پیمانکار اصلی با مسئولیت کلی در مدیریت برنامه‌ها، مهندسی سیستم‌ها و ایمنی ماموریت فعالیت خواهد کرد. علاوه بر این امور، بلواوریجین  ساخت قطعه‌ای برای فرود موسوم به(Descent Element) را بر عهده خواهد داشت. این فضاپیما نیز همانند فضاپیمای “ماه آبی یا بلو مون”(Blue Moon) طراحی شده و مجهز به موتور BE-۷ شرکت بلواوریجین است و می‌تواند سطح نشین را به سطح ماه ارسال کند.

در همین حال، لاکهید مارتین برای بازگشت فضانوردان به مدار قطعه‌ای برای صعود موسوم به(Ascent Element) قابل استفاده مجدد را خواهد ساخت و مسئولیت عملیات پرواز و آموزش را نیز بر عهده خواهد گرفت. شرکت نورثروپ گرومن نیز قطعه انتقال موسوم به(Transfer Element) را تولید می‌کند که سطح نشین را به ماه می‌رساند و شرکت دراپر نیز روی بخش‌های هدایت فرود و اویونیک فضاپیما کار می‌کند.

اصطلاح “اویونیک” یا الکترونیک هوانوردی(Avionics) یک تکواژ مرکب است که از ترکیب دو کلمه(Aviation و Electronics) ایجاد شده و معمولا اشاره به تجهیزات الکترونیکی هواپیما، ماهواره و فضاپیما مانند نمایشگرها، کامپیوترها، حسگرها، عملگرها و فرستنده-گیرنده‌های آن‌ها دارد.

“باب اسمیت”(Bob Smith)، مدیر عامل شرکت بلو اوریجین گفت: چالش‌های ملی خواستار پاسخ ملی است. ما مفتخریم که با همکاری چند شرکت فضایی دیگر می‌توانیم وسیله‌ای را که هدف آن ارسال فضانوردان ناسا به ماه است را توسعه دهیم.

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=16224

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.