• امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
11

ماهواره‌های ایرانی – آخرین وضعیت از زبان رئیس سازمان فضایی ایران

  • کد خبر : 13337
  • ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸
ماهواره‌های ایرانی – آخرین وضعیت از زبان رئیس سازمان فضایی ایران

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در یک نشست خبری به مناسبت هفته جهانی فضا، آخرین وضعیت تمام ماهواره‌های ایرانی را تشریح کرد و اظهار داشت: سه ماهواره بومی کامل و آماده شده است. رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه ۳ ماهواره ایرانی برای پرتاب به […]

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در یک نشست خبری به مناسبت هفته جهانی فضا، آخرین وضعیت تمام ماهواره‌های ایرانی را تشریح کرد و اظهار داشت: سه ماهواره بومی کامل و آماده شده است.

ماهواره‌های ایرانی - آخرین وضعیت از زبان رئیس سازمان فضایی ایران

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه ۳ ماهواره ایرانی برای پرتاب به فضا کامل شده، گفت: ماهواره دوستی مراحل سازگاری با پرتابگر را به پایان رسانده و منتظر مجوز پرتاب است و امسال پرتاب خواهد شد.

وی‌ ادامه داد: ماهواره دوستی، مرحله سازگاری با پرتابگر را طی کرده و آماده پرتاب است و منتظر مجوز پرتاب هستیم که ان‌شاءالله اخبار خوشی خواهیم داشت.

براری گفت: ماهواره پیام نیز که متعلق به دانشگاه امیرکبیر است، یک ماهواره عملیاتی با دقت ۴۰ متر است که در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار می‌گیرد و طول عمر ماندگاری دو سال دارد. این ماهواره نیز کامل شده و اکنون در حال طی فرایندهای سازگاری با پرتابگر است که در صورت انجام سازگاری مجوزهای قانونی برای پرتاب را خواهیم گرفت.

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: ماهواره مخابراتی ناهید ۱ کامل شده و در حال طی فرایندهای سازگاری با پرتابگر است که پس از کامل شدن سازگاری ان‌شاءالله مجوز پرتاب را خواهیم گرفت.

وی اضافه کرد:‌ در دولت یازدهم کاوشگر پژوهش را پرتاب کردیم، در سال ۹۳ ماهواره فجر و در مرداد ۹۶ ماهواره‌بر سیمرغ پرتاب شدند و امسال نیز ان‌شاءالله شاهد پرتاب ماهواره‌ها خواهیم بود.

براری اظهار داشت: با توجه به اینکه این روند طولانی شده در حال گذر از ماهواره‌های تحقیقاتی به عملیاتی با کمک متخصصان داخلی هستیم و زمان فشرده‌ای برای کارشناسان ما است، به‌طوری که پیشرفت برنامه فضایی ایران ۷۸ درصد اعلام شده، درحالی‌که بسیاری از کشورها ازجمله هند متوسط پیشرفت برنامه‌های فضایی ۵۰ درصد را محقق کرده‌اند که این امر نشان از تلاش دانشمندان و متخصصان ایرانی برای در مدار قرار دادن ماهواره‌های عملیاتی و اجرای برنامه‌ها دارد.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ساخت پرتابگر نیز توسط سازمان هوا و فضا انجام می‌شود و از آنها خدمات پرتاب می‌گیریم که از خدمات این سازمان بسیار راضی هستیم و از متخصصان این سازمان که کمک شایانی در رسیدن ایران به جمع ۹ کشور اول دارای چرخه کامل فناوری فضایی داشتند، سپاسگزاریم.

وی‌ ادامه داد: ماهواره ناهید ۲ اوایل سال آینده کامل می‌شود و تا انتهای برنامه ششم یک ماهواره مخابراتی با حداقل ترانسپوندر را عملیاتی می‌کنیم.

براری گفت: ماهواره پارس ۱ توسط پژوهشگاه فضایی در حال انجام است و ماهواره پارس ۲ نیز برای رسیدن به یک ماهواره عملیاتی در راستای حل یک مشکل کشور استارت خواهد خورد.

وی افزود: درباره ماهواره مصباح یک کمیته جدی برای پرتاب آن تشکیل شده و تیم مشترکی ایجاد شده است. مصباح یک ماهواره تجاری نیست بلکه یک ماهواره مخابراتی با حداقل قابلیت‌هاست که این ماهواره توسط متخصصان ما با همکاری یک کشور دیگر (ایتالیا) که مجهز به فناوری فضایی بوده ساخته شده و پرتاب آن یک نقطه قوت برای متخصصان داخلی است که محصولی که تست و استانداردهای فضایی را پاس کرده و زیرسیستم‌های آن در آزمایشگاه‌های استاندارد تأیید شده عملیاتی کرده‌اند. این فناوری در حوزه اینترنت اشیا کاربرد دارد و قدیمی نشده زیرا ۴۰ سال است که ماهواره ساخته می‌شود و فناوری ماهواره دائم در حال رشد است.

رئیس سازمان فضایی ایران تصریح کرد: ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت نیز تا پایان سال کامل می‌شود و پیگیر پرتاب آن هستیم.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش های پایین دستی و ۳۰ شرکت در بخش بالادستی حوزه فضا ایجاد شده است. در بودجه امسال ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش فضا دیده شده است که امیدواریم تمام آن محقق شود و طبق برنامه ششم باید سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در بخش فضایی سرمایه گذاری شود که ۹۰۰ میلیارد تومان به سرمایه گذار بخش خصوصی اختصاص دارد که باید زمینه را برای ورود بخش خصوصی فراهم کنیم.

وی گفت: در حال حاضر ۱۵۰۰ ماهواره در دنیا در مدار زمین قرار دارد و تا ۲۰ سال آینده این تعداد به ۲۰ هزار ماهواره افزایش پیدا می‌کند و نشان دهنده افزایش سهم اقتصاد جهانی از فناوری‌های فضایی است و پیش‌بینی شده سهم اقتصاد فضایی از اقتصاد جهانی تا ۲۰ سال آینده به ۲۰ درصد GDP افزایش یابد.

براری گفت: برای توسعه زیرساخت‌های فضایی در کشور یک برنامه ۱۰ ساله از سال ۸۵ تا ۹۴ تدوین شد که در این ۱۰ سال فناوری‌های فضایی توسعه یافت و در نتیجه این اقدامات اکنون ایران جزو ۹ کشور اول دنیا در دستیابی به چرخه کامل فضایی است.در برنامه دوم که تا سال ۱۴۰۴ ادامه دارد بر توسعه و تثبیت صنعت فضایی و ساخت ماهواره‌های عملیاتی و قرار دادن آن در مدار متمرکز خواهیم بود.

رئیس سازمان فضایی افزود: کشورهای ایران، پاکستان، عربستان، امارات متحده عربی و رژیم اشغالگر قدس ۵ قدرت نوظهور در عرصه فضایی معرفی شده‌اند و امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ به رتبه اول منطقه برسیم.

 

منبع: پژوهشگاه فضایی ایران

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=13337

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.