• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
9

استفاده از تکنولوژی فضایی در یک استارت‌آپ برای یافتن نشتی آب بر روی زمین

  • کد خبر : 15323
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰:۳۳
استفاده از تکنولوژی فضایی در یک استارت‌آپ برای یافتن نشتی آب بر روی زمین

یک استارت‌آپ خارجی راهی برای شناسایی نشتی آب تازه پیدا کرده است. این کار از طریق بررسی زیرساخت‌های آب ملی با استفاده از تکنولوژی فضایی که پیش از آن برای اکتشاف آب در مریخ و سایر سیاره‌ها مانند زهره استفاده شده است، انجام می‌شود. بانک جهانی برآورد کرده است که هر ساله ۳۲ میلیارد متر […]

یک استارت‌آپ خارجی راهی برای شناسایی نشتی آب تازه پیدا کرده است. این کار از طریق بررسی زیرساخت‌های آب ملی با استفاده از تکنولوژی فضایی که پیش از آن برای اکتشاف آب در مریخ و سایر سیاره‌ها مانند زهره استفاده شده است، انجام می‌شود.

بانک جهانی برآورد کرده است که هر ساله ۳۲ میلیارد متر مکعب آب شیرین در سراسر جهان از بین می‌رود و حتی در کشورهای در حال توسعه مقداری از آن قبل از رسیدن به مشتری نهایی به هدر می‌رود. این مقدار آب برای برطرف کردن نیازهای آبی ۹۰ میلیون نفر کافی است. هزینه مالی هدر رفتن این مقدار آب برای تاسیسات و خدمات آبی و عمومی بسیار زیاد است.

استفاده از فناوری SAR برای شناسایی آب‌های زمینی، مدت زمان شناسایی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد. دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی سال‌ها از این فناوری برای شناسایی و اکتشاف آب بر روی سیاره‌های دیگر استفاده می‌کردند.

لورن گای، موسس و مدیر ارشد فناوری استارت‌آپ Utilis در زمان تحصیل خود در پروژه‌های مشابه مشغول بکار بوده است، که استفاده از این فناوری برای شناسایی آب‌های زیرزمینی و سالم‌سازی آن در محیط شهری از نمونه های این پروژه‌ها است.

استارت‌آپ Utilis تصاویر راداری خود از سطح زمین را توسط سنسورهای ماهواره‌ای آژانس اکتشافات فضایی ژاپن (JAXA) و ماهواره آرژانتینی SAOCOM (ماهواره سنجشی مایکروویوی آرژانتینی) تهیه می‌کند. تصاویر خام غیر اپتیکی می‌تواند ۳۵۰۰ کیلومترمربع را پوشش دهد و بطور همزمان Utilis نیز امکان دسترسی به اطلاعات مربوط به سیستم‌های توزیع آبی که در آن منطقه قرار دارد را خواهد داشت. این استارت‌آپ تصاویری که دارای نشانه‌های طیفی هستند را برای شناسایی نشتی آب تحلیل می‌کند.

پیدا کردن نشتی آب‌های زیرزمینی بسیار دشوار است. مرسوم‌ترین روش برای این کار که از سال ۱۹۷۰ رایج بوده، گوش دادن به لوله‌کشی‌ها با هدست برای تشخیص سر و صدای جریان آب‌های زیرزمینی است. با این روش تنها یک یا دو نشتی در هفته قابل شناسایی است در حالی‌که سیستم تشخیص استارت‌آپ و تیم تحقیقاتی Utilis قادر به پیدا کردن ۵ تا دوازده نشتی در روز هستند.

نشانه‌های طیفی بر روی عکس‌های ماهواره‌ای می‌تواند آب آشامیدنی زیرزمینی حاصل از بارندگی باشد که بدلیل شوری توسط رادارها شناسایی شده است. همچنین تیم Utilis قادر به تشخیص نشتی آب از لوله یا زمین می‌باشد زیرا می‌تواند تعامل بین آب و خاک را شناسایی کند.

با آگاهی از موقعیت لوله‌کشی‌ها، Utilis قادر به ارائه خدمات به مشتریان خود مانند نهادهای مدیریت آب و برق، شهرداری‌ها و یا شرکت‌های خصوصی می‌باشد. این خدمات شامل ارائه گزارش درباره مکان دقیق نشتی در نقشه شهری و لوله‌کشی است و در قالب یک برنامه تحت وب و یا اپلیکیشن بر روی گوشی‌های هوشمند قابل استفاده است.

Utilis برنامه دومی به نام U-Collect برای مشتریان خود ایجاد کرده که آن‌ها نیز می‌توانند یافته‌های خود از محل‌های نشتی و یا مشکوک به نشت را با بارگذاری عکس بعنوان سند و یا اضافه کردن یادداشت‌های شخصی گزارش دهند. این ورودی‌ها بصورت خودکار به یک واحد آنلاین منتقل می‌شوند و توسط تیم متخصص مورد بررسی قرار می‌گیرند.

موسس این استارت‌آپ می‌گوید: ما بهای کامل آب را پرداخت نمی‌کنیم. با این حال، اگر این نشتی‌ها به سرعت تعمیر شوند، تمام این سرمایه‌گذاری‌های اضافی نیز ضروری نخواهد بود. اکثر تاسیسات آب و برق شهری در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم ساخته شد و زیرساخت آن‌ها در حال حاضر، فرسوده و در حال فروپاشی است. عمر مفید این زیرساخت‌ها معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ سال است.

در سراسر جهان، ۲۰ تا ۳۰ درصد آب دوباره به خاک بازمی‌گردد. این رقم برای برخی کشورها مانند فیلیپین به ۶۰ درصد نیز می‌رسد. استارت‌آپ‌های مشابه Utilis برای شناسایی نشتی آب وجود دارند که از تکنولوژی متفاوتی مانند TaKaDu و Aquarius Spectrum استفاده می‌کنند.

 

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=15323

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.