اپراتور بریتانیایی ماهواره، Inmarsat در ۵ دسامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که اولین مشتری تجاری نسخه جدید پرتابگر H3 ژاپن خواهد بود.
پرتابگر H3 توسط شرکت Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ساخته و توسعه داده شده است. با این حال، Inmarsat تا کنون ماهواره خود برای این پرتاب را معرفی نکرده است. این پرتاب برای سال ۲۰۲۲ رزرو شده است.
این پروژه اولین همکاری بین Inmarsat و شرکت Mitsubishi Heavy Industries نیست. در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ نیز، Inmarsat پرتابگر H-2A را برای پرتاب اولین ماهواره ارتباطی نسل ششم این شرکت (Inmarsat-6 F1) در سال ۲۰۲۰ انتخاب کرد.
شرکت Mitsubishi Heavy Industries از سال ۲۰۱۴ طراحی پرتابگر H3 را بعنوان نسل بعدی پرتابگر H-2A که برای پرتاب ماهواره و پرتابگر H2-B که برای ماموریتهای تامین ایستگاه فضایی بینالمللی مورد استفاده قرار میگرفتند، آغاز کرد. این شرکت امیدوار است سالانه ۶ تا ۱۰ پرتابگر H3 را به فضا بفرستد، که انتظار میرود از این تعداد حدود ۳ تا ۴ پرتاب برای بخش تجاری باشد.
MHI محدودیت در ظرفیت تولید و زیرساختها را عامل اصلی کاهش نرخ پرتاب میداند. به همینمنظور، در حال بروز رسانی زیرساختها برای بهبود ظرفیت تولید و زیرساختها و به تبع افزایش نرخ پرتاب است. همچنین انتظار میرود پرتابگر H3 نسبت به پرتابگرهای فعلی شرکت MHI هزینه کمتری به ازای هر کیلوگرم محموله داشته باشد.
رابرت پریس، مدیر عامل شرکت Inmarsat، پرتابگر H3 را جزو محصولات نوآورانه در سطح جهانی و یکی از سرویسهای موثر و کارآمد برای انتقال ماهوارههای Inmarsat به مدار میداند.
همچنان که به زمان رونمایی از H3 نزدیک میشویم، شرکت MHI شروع به راهاندازی کسب و کار در خارج از ژاپن با پرتابگر H-2A کرده است. این پرتابگر پس از شکست در سال ۲۰۰۳ حدود ۳۴ پرتاب موفق داشته است.
اولین ماموریت شرکت MHI برای مشتری غیر ژاپنی در سال ۲۰۱۲ و برای پرتاب ماهواره کرهای Kompsat-3 متعلق به موسسه تحقیقات هوافضای کره بود. ماموریت ماهواره Kompsat-3، رصد زمین بود.
در سال ۲۰۱۴، MHI بواسطه پرتاب ماهوارهای حاصل از همکاری مشترک NASA و آژانس اکتشافات فضایی ژاپن توانست تجربه بیشتری در عرصه بینالمللی بدست بیاورد. اولین پرتاب MHI برای اپراتورهای ماهوارههای تجاری در سال ۲۰۱۵ برای ماهواره Telstar-12 Vantage متعلق به اپراتور کانادایی ماهواره Telesat انجام شد.
MHI در سال ۲۰۱۸ ماهواره رصد زمین متعلق به مرکز فضایی محمد بن رشید امارات را به همراه ماهواره سوخت سبز ژاپن SATellite، GoSAT-2 توسط پرتابگر H-2A به فضا فرستاد. این شرکت برای سال ۲۰۲۰ علاوه بر پرتاب Inmarsat-6 F1، پرتاب Hope Mars Orbiter متعلق به مرکز فضایی محمد بن رشید امارات را نیز در برنامه خود دارد.