انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (IATA)، محاسبه کرده که به دلیل کاهش تقاضا برای سفرهای هوایی در نتیجه بحران ویروس کرونا، حدود ۲۵ میلیون شغل ممکن است در معرض خطر قرار گیرند.
طبق آمار و ارقام منتشر شده توسط انجمن خطوط هوایی، معیشت حدود ۶۵٫۵ میلیون نفر به صنعت هواپیمایی وابسته هستند، از جمله بخشهایی مانند مسافرت و جهانگردی که از این تعداد، حدود ۲٫۷ میلیون نفر به طور مستقیم در شرکتهای هواپیمایی استخدام شده اند.
با توجه به فرض فعلی این سازمان مبنی بر کاهش ۳۸ درصدی ترافیک مسافری در سال جاری (شاخص RPK) و همچنین افت ۴۴ درصدی درآمد مسافران، IATA اعلام داشته که حدود ۲۵ میلیون از این ۶۵٫۵ میلیون شغل در سراسر جهان در معرض خطر هستند.
مطابق با مدل IATA، مناطق آسیا و اقیانوسیه با ۱۱٫۲ میلیون شغل بیشترین آسیب را دیده است و پس از آن، اروپا با ۵٫۶ میلیون شغل، آمریکای لاتین با ۲٫۹ میلیون؛ آمریکای شمالی و آفریقا، هر دو با ۲٫۰ میلیون؛ و خاورمیانه با ۹۰۰۰۰۰ شغل در معرض خطر میباشند.
به منظور کاهش تأثیر بحران در این بخش، IATA از دولتها میخواهد کمکهای مالی فوری خود را برای یاری رساندن به شرکتهای هواپیمایی به منظور حفظ مشاغل پایدار برای بهبود یافتن در طول این بحران، ارائه دهند.
مدیر کل IATA میگوید: “هیچ واژه ای برای توصیف اثرات مخرب کووید ۱۹ در صنعت هواپیمایی وجود ندارد. ۲۵ میلیون نفر که در مشاغل وابسته به خطوط هوایی فعالیت می کنند، دچار مشکلات اقتصادی میشوند. خطوط هوایی باید کسب و کار مناسبی داشته باشند تا در صورت مهار بیماری، بتوانند بازیابی شده و به فعالیت خود ادامه دهد. اکنون نجات خطوط هوایی بسیار مهم است.”