• امروز : سه شنبه - ۲۵ دی - ۱۴۰۳
10

چالش‌های ایجاد شده توسط چین برای صنعت هوافضای ایالات متحده

  • کد خبر : 17235
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۱
چالش‌های ایجاد شده توسط چین برای صنعت هوافضای ایالات متحده

اقتصاد آسیب‌پذیر چین، جنگ تجاری بالقوه و اثرات شدید ناشی از ویروس کرونا، سه مورد از بزرگترین خطراتی است که صنعت هوافضا و هوانوردی جهانی را در آغاز دهه جدید با مشکل روبرو کرده است. سطح بدهی‌های چین در ده سال گذشته به تدریج بالاتر رفته و رشد آن آهسته‌تر شده و همچنین سرمایه گذاری‌های […]


اقتصاد آسیب‌پذیر چین، جنگ تجاری بالقوه و اثرات شدید ناشی از ویروس کرونا، سه مورد از بزرگترین خطراتی است که صنعت هوافضا و هوانوردی جهانی را در آغاز دهه جدید با مشکل روبرو کرده است.

سطح بدهی‌های چین در ده سال گذشته به تدریج بالاتر رفته و رشد آن آهسته‌تر شده و همچنین سرمایه گذاری‌های مستقیم خارجی و سایر شاخص‌های اقتصادی پایین آمده است. همه موارد ذکر شده نشان‌دهنده کاهش دومین اقتصاد بزرگ جهان است. شرکت‌های بزرگ هوافضا و تأمین‌کنندگان آنها در ایالات متحده و اروپا این تأثیرات را احساس کرده‌اند و حتی این آسیب ممکن است در درازمدت بیشتر شود.

ریچارد ابولافیا، نائب رئیس تحلیل در گروه Teal می‌گوید: “دولت چین به مسئله مالی پرداخته است و ممکن است در این مرحله مشکل بدهی داشته باشد. ارقام تولید ناخالص داخلی آن ها احتمالاً به همان اندازه که می گویند خوب نیست. این یک موضوع جدی در چین است که بازار ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد”.

رشد تولید ناخالص داخلی در ضعیف‌ترین سطح خود در ۳۰ سال گذشته قرار دارد. در سال ۲۰۱۹، رشد تولید ناخالص داخلی ۶٫۱% بود و برخی تحلیلگران انتظار دارند رشد سه ماهه اول فقط ۴% باشد.

چین یکی از بزرگ‌ترین بازارها برای برنامه ۷۳۷ Max است و توقف تحویل سال گذشته باعث ایجاد حفره در بازار هواپیماهای تک راهرو از جمله در ناوگان هواپیمایی چین، خطوط هوایی جنوب چین و خطوط هوایی Hainan شد. تحلیل گر ناوگان سیروم نشان می‌دهد که شرکت‌های چینی ۹۷ فروند هواپیمای مکس ۷۳۷ در انبار دارند و ۱۷۸ تای دیگر سفارش داده اند. اداره هوانوردی شهری چین اولین کشوری بود که در ماه مارس پس از دو سقوط مرگبار، پرواز این هواپیما را متوقف کرد.

اکنون یازدهمین ماه از توقف پرواز این هواپیما بوده و انتظار می رود که تا سال ۲۰۲۰ مجدداً گواهی برای آن صادر نشود و احتمالاً تا پاییز وارد سرویس درآمدزایی نمی شود.

همچنین بوئینگ در اواخر ژانویه اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۱، تولید Dreamliner 787 را به ۱۰ واحد (از ۱۴ فروند) در ماه کاهش می‌دهد که عمدتاً به علت کمبود سفارشات از چین و نیز کاهش نیاز کوتاه‌مدت برای جایگزین‌های هواپیماهای پهن-پیکر است.

ویروس کرونا که از سرزمین چین سرچشمه گرفته شده، اکنون حدود ۳۰۰۰۰ نفر را بیمار کرده و ۵۶۳ نفر را کشته است. تمام شهرهای این کشور و مسیرهای بزرگ قرنطینه شده و بسیاری از شرکت‌های خطوط هوایی خارجی همه پروازها را به مقصد چین لغو کرده و این کشور را در حالت تعطیل قرار داده‌اند.

با وجود مشکل اقتصادی کوتاه مدت فعلی، یک جنگ تجاری بالقوه چین و آمریکا را تهدید می کند که در صورت انتخاب دونالد ترامپ در دوره دوم به عنوان رئیس جمهور آمریکا، شدیدتر می‌شود. کارشناسان صنعت می‌گویند که این نزاع تجاری طولانی مدت و گران، اثرات مخرب طولانی مدت بر اکوسیستم هوافضای ایالات متحده دارد.

کشوری که از این بحران تجاری سربلند بیرون می‌آید، رقیب قدرتمند در سال ۲۰۳۰ یا ۲۰۳۵ است و کشوری است که از نفوذ خود در صنعت هوافضا بهره می‌برد.

چین در حال ساخت اکوسیستم هوافضای خود با تأمین‌کنندگان قابل اعتماد و استانداردهای بالا به عنوان رقیب مستقیم در دنیای غرب است. مقررات کنترل صادرات آمریکا مانع شرکت‌های هوافضا و هوانوردی شده تا به ساخت و تولید در چین بپردازند و توسعه و ساخت تکنولوژی را به کارآفرینان داخلی واگذار کرده‌اند.

ایالات متحده نمی‌تواند جنگ سردی را که با اتحاد جماهیر شوروی انجام داد، با چین داشته باشد، زیرا چین یک شریک تجاری بزرگ است و این برای هیچ کس پنهان نیست. بنابراین چین یک تهدید امنیتی نیز محسوب می‌شود. در نتیجه، جنگ تجاری سال ۲۰۱۹ با یک جنگ فناوری بین چین و ایالات متحده دنبال می‌شود.

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=17235

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.