• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
10

پیامدهای شکست موشک سایوز – هزینه‌های سنگین برای سازمان فضایی روسیه

  • کد خبر : 13476
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۷
پیامدهای شکست موشک سایوز – هزینه‌های سنگین برای سازمان فضایی روسیه

به دنبال حادثه شکست موشک سایوز ام.اس-۱۰ در پرتاب روز ۱۱ اکتبر, طی چند روز گذشته گروه بزرگی از جستجوگران توسط “روسکاسموس” اجیر شده‌اند تا منطقه سقوط موشک را وجب به وجب بگردند و قطعات موشک سقوط کرده را جمع‌آوری کنند. در پی کار این افراد تقریبا تمامی قطعات موشک سقوط کرده، پس از بسته‌بندی […]

به دنبال حادثه شکست موشک سایوز ام.اس-۱۰ در پرتاب روز ۱۱ اکتبر, طی چند روز گذشته گروه بزرگی از جستجوگران توسط “روسکاسموس” اجیر شده‌اند تا منطقه سقوط موشک را وجب به وجب بگردند و قطعات موشک سقوط کرده را جمع‌آوری کنند.

پیامدهای شکست موشک سایوز - هزینه‌های سنگین برای سازمان فضایی روسیه

در پی کار این افراد تقریبا تمامی قطعات موشک سقوط کرده، پس از بسته‌بندی و کدگذاری به شرکت پروگرس (Progress) سازنده موشک سایوز در شهر سامارا فرستاده شدند تا توسط مهندسان و کارشناسان مورد بررسی قرار بگیرند.

گرچه بکارگرفتن این گروه برای “سازمان فضایی روسیه” (Roscosmos) هزینه بردار بود، اما روی دیگر سکه هزینه سنگینی است که این سازمان برای اجاره یک هواپیمای اختصاصی برای ارسال قطعات از بایکونور و هیئت کارشناس و ناظران از فرودگاه ونوکووو (Vnukovo) در مسکو به سامارا پرداخت کرد.

گروهی از متخصصان به سرپرستی دیمیتری راگوزین رئیس سازمان فضایی روسیه، بعد از رسیدن قطعات هم به سامارا رفتند تا در محلی که قطعات مراحل اول و دوم موشک سایوز به آن تحویل داده شد، ناظر بررسی‌ها بر روی این قطعات باشند. براساس اسناد و مدارک، هزینه‌های پرواز بیش از ۳ میلیون روبل بوده است.

با توجه به عدم موفقیت روسکاسموس در رساندن فضانوردان تازه نفس به ایستگاه فضایی بین‌المللی, این سازمان در موقعیت بسیار حساسی قرار گرفته است و باید هرچه زودتر دلیل شکست موشک سایوز مشخص شده و برطرف شود؛ زیرا با توجه به عمر مفید فضاپیماهای سایوز که ۲۰۰ روز است، باید برای فرستادن گروه بعدی به ایستگاه فضایی بین‌المللی اقدام کند.

سرنشینان فعلی ایستگاه تنها تا حدود اواخر دسامبر وقت دارند که به زمین بازگردند. اگر بررسی‌ها بیشتر طول بکشد برای بازگرداندن آنها باید فضاپیمای سایوز جدیدی، البته بدون سرنشین، به فضا فرستاده شود.

از سوی دیگر با توجه به سوراخی که در فضاپیمای سایوز متصل به ایستگاه بوجود آمد, کارشناسان روسکاسموس معتقدند باید فضانوردان با راهپیمایی فضایی, بدنه خارجی آن را مورد بررسی قرار دهند. راهپیمایی نیزمستلزم حضور دو فضانورد است، در حالی که فعلا تنها یک فضانورد روس در ایستگاه فعال است و قرار بود بررسی بدنه خارجی را آوچنین به همراه او انجام دهد که به دلیل سقوط سایوز نتوانست به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد.

روسکاسموس تلاش دارد هرچه زودتر از این مخمصه نجات پیدا کند و بتواند با رفع مشکل فنی موشک سایوز، ناو سرنشین‌دار دیگری به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستد.

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=13476

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.