• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
11

ناسا برای سفر به ماه احتمالاً از راکت فالکن هوی اسپیس ایکس استفاده می‌کند

  • کد خبر : 14523
  • ۰۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۴
ناسا برای سفر به ماه احتمالاً از راکت فالکن هوی اسپیس ایکس استفاده می‌کند

ناسا قصد دارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) فضاپیمای سرنشین دار Orion خود را به مدار ماه بفرستد؛ اما گویا راکت چند میلیارد دلاری SLS این سازمان که بیش از یک دهه در دست توسعه بوده، در زمان مقرر برای پرتاب آماده نخواهد بود و از همین رو، مقامات ناسا در حال بررسی […]

ناسا قصد دارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) فضاپیمای سرنشین دار Orion خود را به مدار ماه بفرستد؛ اما گویا راکت چند میلیارد دلاری SLS این سازمان که بیش از یک دهه در دست توسعه بوده، در زمان مقرر برای پرتاب آماده نخواهد بود و از همین رو، مقامات ناسا در حال بررسی گزینه های تجاری شرکت های خصوصی برای انجام مأموریت سفر به ماه هستند.

ناسا برای سفر به ماه احتمالاً از راکت فالکن هوی اسپیس ایکس استفاده می‌کند

جیم برایداستاین از ناسا ایده مذکور را طی نشستی با مجلس سنای ایالات متحده مطرح کرده و اظهار داشته که سازمان مذکور نسبت به ارسال فضانوردان به مدار ماه طبق برنامه زمانبندی قبلی پایبند است. مأموریت مورد بحث با کد EM-1 که قرار بود نخستین پرتاب راکت SLS نیز باشد، سه هفته طول خواهد کشید.

به گفته برایداستاین، در حال حاضر هیچ راکت تجاری با توان پرتاب کل محموله مأموریت EM-1 شامل فضاپیمای اوریون، ماژول خدمات ساخت اروپا (یک سازه استوانه ای که برای پشتیبانی و تأمین برق فضاپیمای اصلی توسعه یافته) و راکت مرحله دوم برای ارسال فضاپیما از مدار زمین به مدار ماه وجود نداشته و به همین خاطر راکت SLS در دست تولید قرار دارد.

با این وجود به منظور اجرای به موقع پروژه سفر به ماه ناسا تصمیم گرفته محموله خود را در دو مرحله به مدار قمر زمین بفرستد: ابتدا فضاپیما و ماژول اروپایی با هم در مدار قرار می گیرند و پس از آن، راکت مرحله دوم به آنها پیوسته و آماده سفر به ماه می شوند.

البته ایده مذکور پیچیدگی های خاص خود را خواهد داشت؛ خصوصاً که فضاپیمای اوریون برای اتصال مجدد به راکت مرحله دوم در فضا توسعه نیافته و ناسا باید چنین قابلیتی را به آن اضافه کند.

در زمینه انتخاب راکت مورد استفاده نیز سازمان هوافضای ایالات متحده دو گزینه پیش رو دارد؛ راکت فالکن هوی ساخت اسپیس ایکس و راکت Delta IV Heavy ساخت ULA که طبق اطلاعات موجود، تمایل به گزینه اول بیشتر است.

لازم به ذکر است که طرح استفاده از یک راکت خصوصی کل پروژه SLS (که ناسا تا این لحظه ۱۴ میلیارد دلار خرج آن کرده) را تحت شعاع قرار خواهد داد و انتقادات فراوانی را متوجه مقامات ناسا خواهد کرد؛ چرا که حداقل روی کاغذ راکت SLS برتری چشمگیری نسبت به رقبای موجود نداشته (توان حمل ۹۵ تن محموله در مقابل ۶۴ تن فالکن هوی) و دولت ترامپ نیز در بودجه جدید، ردیفی را برای توسعه نسخه دوم آن (که ناسا برایش برنامه های ویژه ای داشت) در نظر نگرفته است.

گفتنی است برایداستاین اظهار داشته که ناسا به زودی تصمیم نهایی خود را مبنی بر استفاده از یک راکت تجاری ساخت شرکت‌های خصوصی برای سفر به ماه اعلام خواهد کرد که حتی در صورت موافقت با آن، سازمان مذکور در آینده به وجود راکت SLS نیاز خواهد داشت.

 

منبع: دیجیاتو

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=14523

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.