وزارت امور خارجه آمریکا، فروش هشت فروند هواپیمای سوخترسانBoeing KC-46A Pegasus با ارزش حدودی ۲٫۴ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی را تصویب نمود.
این قرارداد هنگامی اتفاق افتاده است که بوئینگ KC-46A سالها فروش نظامی ضعیفی را متحمل شده است. در کنار نیروی هوایی آمریکا با قرارداد خرید ۶۷ فروند از این هواپیمای سوخترسان، تنها ژاپن با قرارداد خرید دو نمونه از آن حضور دارد.
هواپیمایKC-46A با ایرادات مهندسی و ساخت متعددی، به خصوص در سیستم دوربین سوختگیری خود (موسوم به Remote Vision System ) روبرو بوده است. این دوربین با ایجاد اعوجاج در تصاویری که اپراتور بوم سوختگیری مشاهده میکند میتواند منجر به برخورد با هواپیمای گیرنده شود.
USAF گفته است که بوئینگ برای حل این مشکل در حال فعالیت است، اگرچه ساخت آن تا سال ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳ زمان میبرد و کاربرد عملیاتی این هواپیمای تانکر را برای چندین سال به تعویق میاندازد. مشکلات و تأخیرهای KC-46A باعث شده است که این برنامه چندین میلیارد دلار متضرر شود در نتیجه فروش نظامی خارجی برای سودآوری بوئینگ در این برنامه بسیار مهم است.
به گفته آنالیزور ناوگان سیریوم، در اسرائیل هفت فروند هواپیمای سوختگیری هوایی بوئینگ ۷۰۷ و سه فروند هواپیمای Lockheed Martin KC-130H فعالیت میکنند.
آژانس همکاریهای امنیتی دفاع میگوید: “فروش پیشنهادی از سیاست خارجی و امنیت ملی ایالات متحده حمایت میکند و به رژیم صهیونیستی اجازه میدهد توانایی لازم برای داراییهای ایالات متحده در منطقه را فراهم کند.سوختگیری هوایی و هواپیمایی استراتژیک به طور مداوم به عنوان کمبودهای قابل توجه برای متحدان ما ذکر میشوند. علاوه بر این، این فروش، وضعیت امنیت ملی اسرائیل را به عنوان متحد اصلی ایالات متحده، بهبود میبخشد. ”
علاوه بر فروش هواپیما، ۱۷ موتور توربوفن Pratt & Whitney ، یک موتور یدکی، گیرندههای ماژول ضد جاسوسی، رادیوهای دیجیتال قابل برنامه ریزی Collins AN / ARC-210 U / VHF، ردیاب شناسه دشمن Raytheon APX-119 و سایر قطعات یدکی و خدمات آموزشی نیز شامل این قرارداد میباشد.
لازم به ذکر است اطلاعرسانی فروش به کنگره ایالات متحده به معنای نهایی شدن توافق با اسرائیل نیست و با مذاکرات بیشتر امکان تغییر مقدار، پیکربندی و قیمت وجود دارد.