• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
10

خطر نابودی ایستگاه فضایی بین‌المللی از طریق کپسول فضایی اسپیس ایکس

  • کد خبر : 13936
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲
خطر نابودی ایستگاه فضایی بین‌المللی از طریق کپسول فضایی اسپیس ایکس

ورود حتی ذره‌ای آلودگی به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌تواند منجر به نابودی سال‌ها پژوهش دانشمندان و میلیون‌ها دلار هزینه صرف شده در این گران‌قیمت‌ترین دست ساخته بشر شود. کارشناسان علوم فضایی اعلام کرده‌اند، اتصال کپسول فضایی اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌تواند خطر‌های فراوان برای ادامه فعالیت این ایستگاه به همراه داشته باشد. به […]

ورود حتی ذره‌ای آلودگی به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌تواند منجر به نابودی سال‌ها پژوهش دانشمندان و میلیون‌ها دلار هزینه صرف شده در این گران‌قیمت‌ترین دست ساخته بشر شود.

کارشناسان علوم فضایی اعلام کرده‌اند، اتصال کپسول فضایی اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌تواند خطر‌های فراوان برای ادامه فعالیت این ایستگاه به همراه داشته باشد.

به گفته کارشناسان حسگر‌های موجود در بدنه ایستگاه فضایی و سایر تجهیزات رصد و بررسی، میزان بالایی از آلاینده‌ها و مواد شیمیایی دربدنه کپسول فضایی را شناسایی کرده‌اند که امکان دارد سبب ایجاد آلودگی در ایستگاه فضایی بین المللی شود.

رنگ بدنه کپسول فضایی و طرح اژد‌هایی که بر سطح آن رنگ آمیزی شده دارای استاندارد‌های متفاوتی است و می‌تواند سبب آسیب به عملکرد پنل باتری‌های خورشیدی موجود در بدنه خارجی ایستگاه فضایی بین المللی شود.

حسگر‌های مجهز موجود در ایستگاه فضایی بین المللی برای اندازه گیری مولکول‌ها و آئروسل‌های اوزون موجود در جو زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند و با تحلیل عنصر‌های به کار رفته درمواد شیمیایی موجود در بدنه کپسول فضایی اژد‌ها سطح بالایی از آلاینده‌های مضر را شناسایی کرده‌اند.

چگونه ایستگاه فضایی بین المللی نابود می‌شود؟

یکی از خطر‌های همیشگی برای نابودی ایستگاه فضایی بین المللی اتصال و جدا شدن کپسول‌های فضایی است، به همین دلیل انواع حسگر‌ها برای ارزیابی و رصد میزان آلودگی، گردو غبار و دیگر ذره‌های معلق موجود درفضای سیار اطراف ایستگاه وجود دارد که از آن جمله می‌توان ابزار، CATS را نام برد.

ورود هرنوع مواد آلاینده و آلوده به درون بدنه ایستگاه فضایی بین المللی می‌تواند سبب آسیب سلامت فضانوردان، به خطر افتادن آزمایش‌ها، آسیب شدید به تجهیزات و حتی خطر سقوط ایستگاه فضایی بین‌المللی شود.

آسیب و تخریب به پنل‌های خورشیدی می‌تواند سبب ناتوانی در شارژ انرژی مورد نیاز ایستگاه، برهم خوردن تعادل و فعالیت تجهیزات و در نهایت سقوط ایستگاه و سوختن آن در لایه‌های پایینی جو زمین شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل بیشتر تجهیزات درون ایستگاه فضایی در وضعیت کاملاً استرلیزه طراحی و نصب شده است و آزمایش‌های گوناگونی برای حذف انواع آلاینده‌ها از آن‌ها انجام شده است.

آلودگی منبع گیرنده در ایستگاه فضایی و بدنه اتصال شونده کپسول فضایی ارسالی از زمین می‌تواند سبب ورود آلودگی به درون ایستگاه فضایی شود. در صورت برطرف نشدن این نقص از سوی شرکت اسپیس ایکس، امکان دارد ناسا از پرتاب کپسول فضایی اژد‌ها برای ارسال محموله‌های خوراک و حتی فضانورد در آینده به ایستگاه فضایی بین‌المللی جلوگیری کند.

کارشناسان میزان ۲۱ برابرحد مجاز آلاینده را بر رروی حسگر ویژه بررسی بدنه کپسول فضایی اژد‌ها شناسایی کرده‌اند. محققان رنگ سفید بدنه کپسول فضایی را عامل ایجاد اخطار آلاینده‌ها می‌دانند.

رنگ سفید به کار رفته در کپسول فضایی اژد‌ها به وسیله Alion برای استفاده در تجهیزات ناسا و اسپیس ایکس ساخته شده است.
برای چندین دهه، آلیون، تولیدات مطلوبی در اختیار اکتشاف‌های فضایی قرار داده است و افزون بر محافظت در برابر اشعه‌های کیهانی و آلاینده‌ها از فرسودگی تجهیزات نیز جلوگیری به عمل رسانده است.

کارشناسان درصدد انجام آزمایش‌های علمی برای دستیابی به راهکاری برای کاستن از میزان آلایندگی رنگ موجود دربدنه تجهیزات فضایی هستند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=13936

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.