• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
13

اولین پرتاب تجاری ماهواره‌بر فالکن هوی شرکت اسپیس ایکس با موفقیت انجام شد

  • کد خبر : 14597
  • ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
اولین پرتاب تجاری ماهواره‌بر فالکن هوی شرکت اسپیس ایکس با موفقیت انجام شد

نخستین پرتاب تجاری ماهواره‌بر فالکن هوی (Falcon Heavy) که توسط شرکت توسعه داده شده است، با موفقیت انجام شد. محموله این حامل فضایی، ماهواره مخابراتی مدار ژئو سعودی‌ها بود. نخستین پرتاب تجاری فالکن هوی پس از مدت‌ها انتظار بالاخره به وقوع پیوست. این حامل‌ فضایی که توسط شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) توسعه داده شده‌است یکی ازمهم‌ترین […]

نخستین پرتاب تجاری ماهواره‌بر فالکن هوی (Falcon Heavy) که توسط شرکت توسعه داده شده است، با موفقیت انجام شد. محموله این حامل فضایی، ماهواره مخابراتی مدار ژئو سعودی‌ها بود.

اولین پرتاب تجاری ماهواره‌بر فالکن هوی شرکت اسپیس ایکس با موفقیت انجام شد

نخستین پرتاب تجاری فالکن هوی پس از مدت‌ها انتظار بالاخره به وقوع پیوست. این حامل‌ فضایی که توسط شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) توسعه داده شده‌است یکی ازمهم‌ترین حامل‌های سنگین در آینده صنعت پرتاب‌های ماهواره‌ای است و از بسیاری از حامل‌های رقیب خود در سراسر دنیا از جمله سایوز‌های عملیاتی کنونی٬ آریان-۶ (Arian-6) و حتی دلتا-۴ هوی (Delta-4 Heavy) بسیار قوی‌تر و ارزان‌تر است.

فالکن هوی نمونه توسعه یافته فالکن-۹ (Falcon-9) است. بدین صورت که شامل یک فالکن-۹ در قسمت مرکزی و دو تقویت کننده که هرکدام در اصل مرحله اول فالکن-۹ هستند. فالکن‌ هوی پیش از این از تمام آزمایشات خود سربلند بیرون آمده است.

اخرین پرتاب فالکن هوی در فوریه سال ۲۰۱۸ میلادی انجام شد، که طی آن خودرو تسلا ایلان ماسک، موسس اسپیس ایکس، در مدار بیضوی خورشید قرار گرفت.

این حامل فضایی قادر به حمل محموله‌هایی تا وزن ۶۳۸۰۰ کیلوگرم به مدار لئو و ۲۶۷۰۰ کیلوگرم به مدار ژئو است. فالکن هوی همچنین قادر به ارسال محموله‌های ۱۶٫۸ تنی به مریخ است و با موفقیت این پرتاب بشر یک گام دیگر به رسیدن به مریخ نزدیک‌تر شد.

تنها محموله این پرتاب، ماهواره مخابراتی مدار ژئو سعودی‌ها بود. این ماهواره عرب‌ست-۶ای (Arabsat-6A) نام دارد و توسط لاکهید مارتین (Lockheed Martin) ساخته شده است. در سال ۲۰۱۵ شرکت عرب‌ست از امضای توافق‌نامه‌ای با لاکهید مارتین خبر داد که طی این قرارداد، که رقم دقیق آن مشخص نیست، بنا شد لاکهید مارتین دو ماهواره بزرگ مدار ژئو برای شرکت عرب‌ست بسازد. هر دو ماهواره از خانواده ای‌اس۲۱۰۰ (AS2100) لاکهید مارتین هستند که این خانواده یک پلت‌فرم برای ماهواره‌های مخابراتی مدار ژئو است. اولین مورد این قرارداد سعودی‌ژئوست (SaudiGeoSat) نام داشت که یک ماهواره مشترک بین عرب‌ست و هلاس‌ست (HellasSat) است. این ماهواره سال گذشته به فضا پرتاب شد.

عرب‌ست-۶ای ۶۰۰۰ کیلوگرم وزن دارد و طول عمر آن ۱۵ سال پیش‌بینی شده‌است. قرار است از این ماهواره به منظور ارائه خدمات به شبکه‌های تلویزیونی٬ تامین ارتباطات تلفنی و اینترنت برای اپراتور‌های تلفن همراه و همچنین ایجاد امکان برقراری ارتباطات امنیتی برای مشتریان در خاورمیانه٬ اروپا و افریقا به کار برود.

این پرتاب پنجشنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) ساعت ۳:۰۵ به وقت محلی (۱۸:۳۵ به وقت تهران) از مرکز فضایی کندی توسط حامل‌ فضایی فالکن هوی انجام شد.

 

منبع: اسپاش

لینک کوتاه : http://aerospina.com/?p=14597

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.