ایرواسپینا

پژوهشکده رانشگرهای فضایی سه پروژه توسعه فناوری را با موفقیت به اتمام رساند

به گزارش رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران پروژه های مکانیزم بازکننده پنل خورشیدی، مکانیزم بازکننده آنتن و میراگر جریان گردابی در این پژوهشکده با موفقیت به اتمام رسیده است.

دکتر حسن رضایی حقیقت، رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران اظهار نمود: پس از اتمام موفقیت آمیز پروژه مکانیزم نگهدارنده و رهایش چاقوی حرارتی به عنوان اولین محصول فضایی با سطح آمادگی فناوری TRL۵ از مجموعه پروژه‌های سبد توسعه فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، پروژه‌های مکانیزم بازکننده پنل خورشیدی، مکانیزم بازکننده آنتن و میراگر جریان گردابی، به عنوان دومین تا چهارمین پروژه‌های سبد فناوری با موفقیت در این پژوهشکده انجام شده و به تایید معاونت طراحی و تضمین ماموریت پژوهشگاه نیز رسیده است.

وی توضیح داد که هر ماهواره شامل یکسری از مکانیزم‌ها است که عملکردهای موردنیاز ماموریت فضایی را انجام می‌دهند و بر اساس استاندارد ECSS، مکانیزم عبارت است از مجموعه‌ای از اجزا که توسط اتصالاتی به همدیگر مونتاژ شده و می‌توانند نسبت به هم حرکت کنند تا یک حرکت و یا نیروی خاص را ایجاد کنند.

رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی در باره ساخت این مکانیزم‌ها گفت: پس از مطالعات میدانی، امکان‌سنجی و طرح‌ریزی فنی طراحی و ساخت مکانیزم‌های مذکور و رسیدن به سطح بلوغ فنی سوم (TRL۳)، ساخت این مکانیزم‌ها، طی دو فاز اصلی انجام پذیرفت.

دکتر رضایی حقیقت فاز اول این مکانیزم را طراحی و ساخت محصول فناورانه برای صحه‌گذاری در محیط آزمایشگاهی (نمونه TRL۴) و فاز دوم را برای صحه‌گذاری در محیط مرتبط (نمونه TRL۵) عنوان نمود.

رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی درباره دیگر دستاوردهای این پژوهشکده خاطرنشان ساخت: چرخ عکس‌العملی و پین‌پولر به عنوان اولین محصولات فضایی کشور (با سطح فناوریTRL۶) نیز در این پژوهشکده به انجام رسیده است.

 

منبع: پژوهشگاه فضایی ایران