چینی ها قصد دارند در تاریخ هشتم دسامبر برای نخستین بار یک فضاپیما را به نیمه تاریک کره ماه اعزام کنند. این فضاپیما “چانگای-۴” (Chang’e-4) نام دارد.
در مورد نیمه تاریک ماه که همیشه پشت به زمین قرار دارد و نور چندانی دریافت نمیکند، اطلاعات زیادی وجود ندارد. قرار است در جریان این بررسی علمی مشخص شود آیا در این بخش از کره ماه امکان رویش هیچ گیاهی و تداوم حیات وجود دارد یا خیر.
در جریان این ماموریت یک ماه نورد توسط یک فضاپیما بر روی سطح این قمر زمین قرار میگیرد. پرتاب فضاپیمای یادشده از مرکز ماهوارهای Xichang در استان سیچوان صورت میگیرد. این فضاپیما در نزدیکی قطب جنوب مستقر میشود و از منطقه فرود تصویربرداری خواهد کرد. بررسی لایه های مختلف کره ماه با استفاده از یک فناوری پیشرفته راداری از جمله دیگر وظایف محوله به فضاپیمای چینی در این ماموریت است.
ماه نورد چینی هم ترکیبات معدنی این سیاره را با استفاده از اسپکترومتر مادون قرمز بررسی میکند تا بتوان به سیر تکامل ماه و تغییرات رخ داده در آن پی برد. اولین بار در سال ۱۹۵۹ فضاپیمای بدون سرنشین روسی به نام لونا ۳ از نیمه تاریک ماه عکس برداری کرد، اما تا به حال هیچ فضاپیمایی بر روی این قسمت از ماه فرود نیامده است.
منبع: خبرگزاری فارس