عصر دیروز پیش رویداد نوآوردگاه فضایی (رویداد شناسایی و توانمندسازی کسب و کارهای فضاپایه) در محل کارخانه نوآوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فضایی ایران، دکتر براری، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران در این برنامه ضمن اشاره به رشد روزافزون اقتصاد فضایی در دنیا گفت: همزمان با انقلاب صنعتی چهارم، انقلاب فضایی در دنیا در حال شکلگیری است و بازیگران این انقلاب شرکتهای دانشبنیان هستند.
براری با بیان اینکه گاهی با یک جرقه در ذهن یک شخص یک کسب و کار شکل میگیرد، اظهار داشت: امروزه از ۱۰ برند برتر دنیا هفت برند اول شرکتهایی هستند که مبتنی بر خلاقیت و نوآوری فعالیت میکنند. پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۰ ، ۱۰ برند اول دنیا از این جنس شرکتها باشند.
وی ادامه داد: امروزه اقتصاد خدمات در کشورهای توسعه یافته بالای ۸۰ درصد است و در کشور ما ۵۱.۲ درصد اقتصاد، اقتصاد خدمات است و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۴۵ به بالای ۹۰ درصد برسد.
رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه سخنان خود افزود: امروزه در دنیا روز به روز بر محبوبیت و کاربرد ماهواره های مکعبی (کیوب ست) افزوده می شود و ایجاد شبکه های ماهواره ای در حال توسعه است و سازمان فضایی ایران نیز حوزه طراحی و ساخت ماهوارههای مکعبی و منظومههای ماهوارهای را در دستور کار خود داده است تا بر اساس نیازهای کشور به توسعه فناوری در این حوزه پرداخته و بتواند خدمات کاربردی به جامعه ارائه نماید.
افزایش بهرهوری در حوزههای مختلف به وسیله دادههای ماهوارهای
وی با بیان اینکه سازمان فضایی ایران در نظر دارد دادههای ماهواره ای را در اختیار کسب و کارهای خصوصی قرار دهد عنوان کرد: ما سه قطب اقتصاد غالب در کشور داریم که شامل اقتصاد کشاورزی، اقتصاد صنعتی و اقتصاد خدمات میشود. اقتصاد کشاورزی در کشور ما اقتصاد بزرگی است که ما میتوانیم با استفاده از دادههای ماهوارهای، بهرهوری را در این نوع اقتصاد افزایش دهیم.
رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: سازمان فضایی ایران به دنبال تسهیلگری و عدم تصدیگری است و در هر حوزهای اعم از توسعه زیرساختهای فضایی، اپراتورها و ارائه خدمات که بخش خصوصی علاقمند به سرمایهگذاری در آن باشد، حمایت و ایجاد فرصت خواهد کرد.
وی ضمن اظهار امیدواری نسبت به ارتقای اقتصاد بزرگ فضایی که یک اقتصاد نوظهور است، بیان کرد: با ایجاد ارزش افزوده بر روی دادههای ماهواره می توان خدمات کاربردی مورد نیاز کشور را ارائه نمود و خوشبختانه با دانش و توانمندی که در بخش خصوصی شکل گرفته است، امیدواریم علاوه بر رفع نیازهای داخلی کشور بتوانیم به بازارهای دیگر کشورهای همسایه نیز ورود کنیم.
منبع: سازمان فضایی ایران