ایرواسپینا

شناسایی و توانمندسازی کسب و کارهای فضاپایه در نوآوردگاه فضایی (۲)

نوآوردگاه فضایی (۲)، رویداد شناسایی و توانمندسازی کسب و کارهای فضاپایه، توسط سازمان فضایی ایران در مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد.

سازمان‌های فضایی پیش‌رو در دنیا مانند NASA و ESA اخیرا طی حرکتی ابتکاری در راستای سیاست‌های تجاری‌سازی نوآوری‌های خود اقدام به راه‌اندازی برنامه‌های تعامل با استارتاپ‌ها کرده‌اند. این برنامه‌ها با هدف تشویق و ترغیب جوانان علاقمند به کارآفرینی در حوزه فضایی با استفاده از داده‌های فضاپایه و فناوری‌های توسعه‌یافته در سازمان فضایی و همکاران تابعه برای توسعه کسب و کارهای نوپای غیر فضایی شروع به کار کرده است.

اصطلاح «استارتاپ» به تیم‌های جوان چابک و روبه‌رشدی اطلاق می‌شود که با داشتن ایده‌های فناورانه به دنبال راه‌اندازی کسب و کار خصوصی در قالب شرکت‌های نوپا هستند. در سال‌های اخیر، تصمیمات و سیاست‌های کشور در حوزه فضایی و محدود شدن فعالیت‌های فضایی به مأموریت‌های کلان ملی تعریف شده در اسناد بالادستی، موجب کم رونق شدن بحث فضا و ایجاد حس ناامیدی در فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته‌های هوافضا و سایر رشته‌های فنی مهندسی شده است.

راه اندازی برنامه تعامل با استارتاپ‌ها (ISA Startup Program) زیر نظر سازمان فضایی ایران علاوه بر ایجاد تحرک و امید در بین دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته و ایجاد فرصت‌های کارآفرینی و اشتغال در بخش خصوصی فضایی کشور، به تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان نیز کمک شایانی خواهد نمود. خروجی این تعامل، می‌تواند به تأسیس استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان نوپا با قابلیت رشد سریع و جذب سرمایه در حوزه فضایی و با مدل کسب و کار و درآمدزایی مناسب برای همکاری با سازمان‌های بزرگ و حتی بین‌المللی منجر شود.

شتابدهنده شزان به عنوان اولین شتاب‌دهنده حوزه فناوری‌های های-تِک با تجربه چند ساله در شناسایی، توانمندسازی و حمایت از کسب و کارهای نوپا در این همکاری به عنوان مجری برگزاری رویداد و شتاب‌دهی تیم‌های برگزیده همراه سازمان فضایی و استارتاپ‌ها است.

مهمترین اهداف و دستاوردهای این برنامه به شرح زیر هستند:

« نوآوردگاه » رویدادی آموزشی – عملی است که به کارآفرینان جوان آموزش می‌دهد که چگونه می توانند بر پایه ایده‌های نوآورانه خود، کسب ‌و کاری راه‌ بیاندازند و آن را توسعه دهند. در این رویداد به صورت خیلی ساده و قابل فهم، چالش‌ها و مراحل راه اندازی یک کسب و کار جدید در حوزه فناوری و روند توسعه و تجاری‌سازی یک محصول کاربردی مبتنی بر ایده فناورانه، شبیه سازی شده است. نوآوردگاه در مدت زمان ۴ روز در تاریخ ۱۵ الی ۱۸ مهر همزمان با هفته فضا برگزار می شود. در این رویداد تیم‌ها یاد می‌گیرند چگونه وارد دنیای کارآفرینی شوند، ایده‌هایشان را امکان سنجی کنند، مدل کسب ‌و‌ کارشان را طراحی کنند، طرح تجاری کسب ‌و‌ کارشان را تدوین کنند و همه این موارد را چگونه در مقابل سرمایه‌گذار ارائه دهند.

برای حضور در این رویداد لازم است ابتدا در پیش رویداد (سرنخ)، که ۲۱ شهریور برگزار می‌شود، به صورت تیمی یا انفرادی ثبت نام کنید. پس از برگزاری پیش رویداد، فرصت تیم‌سازی (و یا تکمیل تیم) و ایده‌پردازی تا قبل از رویداد نوآوردگاه وجود دارد تا با آمادگی کامل به صورت تیم/ایده در رویداد اصلی حضور پیدا کنید. برای ثبت نام کلیک کنید.

 

منبع: پژوهشگاه فضایی ایران