با توجه به موقعیت ژئوپلتیک کشور ایران و امکان ارائه سرویس به ماهوارههای داخلی و ماهوارههای سایر کشورها، ایجاد شبکه ایستگاههای زمینی چندمنظوره در اولویت برنامههای سازمان فضایی ایران قرار گرفته است.
در راستای توسعه ظرفیت کسب و کارهای فضاپایه و مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصاد حوزه فضایی کشور، نشستی با حضور مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فضایی ایران، مدیران و کارشناسان سازمان فضایی ایران و نمایندگان تعدادی از شرکت های فعال در زمینه ارائه سرویس های ماهوارهای و تولید تجهیزات مربوط به ایستگاههای زمینی در سازمان فضایی ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر براری ضمن تشکر از حضور مدعوین، با اشاره به لزوم استفاده حداکثری از ظرفیتهای اقتصادی کشور در عرصه فضا، به بیان ظرفیت اقتصادی موجود در خصوص ماهوارههای مخابراتی و سنجش از دور جهت درآمدزایی برای شرکتهای اپراتوری خصوصی در عرصه جهانی پرداخت.
براری در ادامه در زمینه ایستگاههای زمینی گفت: تعدادی از کشورها در قالب شرکتهای استارتآپی به این حوزه ورود پیدا کردهاند.
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به حجم اقتصاد جهانی ۱۲۰ میلیارد دلاری در حوزه ایستگاههای زمینی در کاربردهای فضایی، خاطر نشان کرد: ایستگاههای زمینی دروازه اصلی دسترسی به انواع دادهها و اطلاعات فضاپایه است. لذا امروزه در سازمان فضایی ایران با توجه به موقعیت ژئوپلتیک کشور ایران و امکان ارائه سرویس به ماهوارههای داخلی و ماهوارههای سایر کشورها، ایجاد شبکه ایستگاههای زمینی چندمنظوره در اولویت برنامههای سازمان فضایی ایران قرار گرفته است.
در ادامه مهندس حسن نیا رییس اداره طراحی ایستگاههای زمینی گزارشی در خصوص گردش مالی و اقتصاد مربوط به ایستگاههای زمینی و تجهیزات این بخش و همچنین امکانات و زیرساختهای موجود در داخل کشور در بخش زمینی برای حضار ارائه کرد.
در ادامه این نشست مدیران و کارشناسان بخش های خصوصی حاضر در جلسه به بیان برخی مشکلات و موانع در حوزه کاری خود در بازارهای داخلی و بینالمللی پرداخته و پیشنهادهایی برای توسعه این بخش مطرح نموند.
منبع: سازمان فضایی ایران