ایرواسپینا

به‌روز رسانی موشک‌های H3 ژاپن برای ماموریت ماه ناسا، یا همان پروژه “Artemis”

همزمان که ژاپن برای برنامه ماه ناسا، یعنی پروژه Artemis آماده می‌شود، بزرگترین سازنده موشکی این کشور اعلام می‌کند می‌تواند موشک‌های H3 خود را تا سال آینده برای حمل بار به ماه در سال ۲۰۲۵ ارتقا دهد.

معاون طراحی سیستم‌های فضایی شرکت Mitsubishi Heavy Industry ، شویو هایودو در ۲۵ اکتبر گفت: جانشین موشک‌های H-2A و H-2 ژاپن برای پرتاب در سال ۲۰۲۰ آماده خواهد بود. این شرکت با رویکرد پرتاب ارزان‌تر نسبت به پرتابگرهای فعلی در حال توسعه موشک H3 است تا بتواند بخش بزرگی از بازار جهانی پرتاب ماهواره‌های تجاری را به خود اختصاص دهد ضمن اینکه نیازمندی‌های نظامی و تجاری ژاپن نیز برآورده خواهد شد.

هایودو طی سخنرانی در هفتادمین کنگره بین‌المللی فضانوردی گفت: موشک H3 قصد دارد HTV-X که یک ماژول فضایی به روز شده است، در سال سال ۲۰۲۱ به ایستگاه فضایی بین‌المللی بفرستد. در راستای برنامه دروازه آینده ماه ناسا، Mitsubishi Heavy Indusry در نظر دارد دو نسخه متفاوت موشک H3 را به مدارهای سخت‌تر بفرستد. در حال حاضر این شرکت با کار بر روی به روز رسانی موشک H3 و ماژول HTV-X بطور مرحله به مرحله در حال بررسی چگونگی انجام ماموریت‌های انتقال به دروازه و سطح ماه و کار بر روی توسعه برنامه نیازمندی‌های حمل بار پروژه Artemis است.

هایودو گفت: H3 به گونه‌ای طراحی شده است که بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ کیلوگرم را به مدار انتقالی ژئو منتقل کند. وی گفت که این موشک می‌تواند با یک مرحله دوم به روز شده، بیش از ۳۴۰۰ کیلوگرم محموله غیرفشرده و بیش از ۱۰۰۰ کیلوگرم محموله فشرده شده را با استفاده از ماژول HTV-X به ایستگاه فضایی دروازه ماه منتقل کند. وی افزود: پرتاب یک ماژول HTV-X به سمت دروازه، به دو پرتاب H3 نیاز دارد که اولین پرتاب HTV-X را به مداری به دور زمین می‌فرستد و دومین پرتاب بلوک انتقال مداری به همراه یک مخزن سوخت را برای جابجایی HTV-X ارسال می‌کند و آن را به سمت دروازه سوق می‌دهد.

هایودو گفت Mitsubishi Heavy Industry می‌تواند چنین مأموریتی را در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ انجام دهد. ناسا توسط کاخ سفید موظف شده است تا سال ۲۰۲۴ یک فرود سرنشین‌دار بر روی ماه داشته باشد. این سازمان در حال توسعه دروازه ماه با همکاری صنایع است که می‌تواند به‌عنوان پایگاه مرزی مداری باشد. هدف از این دروازه پشتیبانی از ماموریت‌های بعدی و فراهم کردن شرایطی برای شرکت‌ها به منظور فرود اولیه و دور زدن دروازه ماه است.

هایودو گفت: شرکت Mitsubishi Heavy Industry می‌تواند پرتاب به دروازه داشته باشد و یا ماه‌نشین‌ها را به طور مستقیم با یک موشک سه مرحله‌ای، مشابه موشک Delta 4 و یا Falcon Heavy به مدار ماه بفرستد. یک موشک H3 Heavy می‌تواند ۱۱۹۰۰ کیلوگرم را به دروازه ماه یا ۱۴۸۰۰ کیلوگرم به مدار انتقالی ژئو یا ۲۸۳۰۰ کیلوگرم به مدار لئو ارسال کند. همچنین این موشک می‌تواند برای ماه‌نورد، ماژول‌های سکونت و ارسال سایر محموله‌ها به سطح ماه مناسب باشد. وی گفت که H3 Heavy می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ آماده شود.