کاوشگر چینی “یوتو-۲” (Yutu-۲) که چندی پیش موفق به کشف مادهای ژل مانند در سمت پنهان ماه شده بود اکنون در حال بررسی آن ماده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از سی نت، فرودگر “چانگ-ای ۴” پس از فرود در سمت پنهان ماه، کاوشگری به نام “یوتو-۲ “(Yutu-۲) را به ماه فرستاد که مجهز به یک طیفسنج است که نورهای بازتابی را اندازه میگیرد. چندی پیش این کاوشگر موفق به کشف مادهای ژل مانند در نیمه تاریک ماه شده بود.
کاوشگر یوتو-۲ که در ژانویه سال جاری در سمت پنهان ماه قرار داشت، حدود ۲ ماه قبل این ماده را پیدا کرد و اکنون بنابر گزارشها در حال آزمایش این ماده است.
تاکنون هیچ تصویری از ماده مذکور منتشر نشده است و حتی پژوهشگران این ماموریت هیچ توضیحی نیز درباره این ماده جالب ندادهاند و تنها کلمهای که درباره آن گفتند این بود که این ماده ژل مانند است.
این کاوشگر که بخشی از ماموریت قمری چانگ ای ۴ چین است، درست قبل از خاموش شدن موقت و به خواب رفتن، این ماده را در دهانه کشف کرد.
به گزارش پایگاه اسپیس، یکی از اعضای تیم که در حال مشاهده دوربین اصلی این کاوشگر بود موفق به مشاهده این دهانه کوچک که برخلاف بقیه سطوح ماه حاوی مواد رنگی بود، شد.
با دیدن این تصاویر دانشمندان تصمیم گرفتند تا برنامه ارسال یوتو۲ به سمت غربی ماه را به تعویق اندازند و در عوض به او دستور دادند تا این مواد عجیب را بررسی کند.
این مریخ نورد که با کاوشگر چانگ ای ۴ در ماه قرار دارد، با دقت به دهانه نزدیک شد و سپس متوجه این ماده ژل مانند رنگی شد.
پژوهشگران تاکنون توضیحی در این باره ندادهاند و تنها اظهار کردهاند این کاوشگر در حال بررسی این ماده عجیب است.
سمت پنهان ماه نیمکرهای از کرهٔ ماه است که بهطور دائمی از کرهٔ زمین رویگردان است. سمت رو به زمین از کرهٔ ماه را سمت پیدای ماه مینامند.
سمت پنهان ماه دارای دهانههای برخوردی فراوانی است ولی دریاوارهای کمی دارد. در این سمت از ماه کمتر حوضهای یافت میشود که عمق آن به اندازهای باشد که اجازه فورانهای آتشفشانی و تشکیل دریاوارها را بدهد. به این خاطر، با وجود این که دهانههای برخوردی زیادی در هر دو سمت ماه دیده میشود اما تفاوت عمقها باعث شده که دریاوارهای بزرگ بیشتر در سمت پیدای ماه تشکیل شوند. ظاهراً تعداد بارهایی که گدازههای زیرسطحی در سمت پیدای ماه به سطح رسیدهاند بیشتر و آسانتر از سمت پنهان بوده است.
منبع: ایسنا